Opera Compact

Tijdens de Kunstdagen Wittem (zondag 12 september) wordt “Het Ongehoorde Circus van de Stem”, de nieuwe voorstelling van Opera Compact, voor de eerste keer gespeeld. “Deze voorstelling zou in première gaan op het St. Rosa Festival in Sittard, maar kon vanwege de toen geldende maatregelen geen doorgang vinden”, aldus Fenna Ograjensek, zakelijk leider van het operagezelschap. “We zijn blij nu alsnog op meerdere festivals in Limburg te spelen! Opera Compact speelt graag op plekken waar je het misschien niet direct zou verwachten.”

De nostalgische festivalopera over een klein rondreizend circus is nieuw geschreven door de artistiek leider van het gezelschap, Sybrand van der Werf. Van der Werf: “In onze huidige maatschappij is presteren de norm geworden. Het heilige moeten – terwijl soms de mooiste dingen kunnen gebeuren als je je niet blind staart op het hoogst haalbare.” In de voorstelling zijn topstukken uit de opera te horen, maar ook lichter repertoire, tot en met het Limburgse levenslied. “We zijn heel blij dat Bart Storcken het toneel met Fenna deelt: hij heeft echt een frisse, vrolijke inbreng als circus-directeur!”

“Het Ongehoorde Circus van de Stem” is dit jaar nog te zien tijdens het Zomerfestival Voerendaal (17/9), het Cultureel Lint Weert (19/9), Buitenskamers Roermond (8/10) en het Openluchttheater Brunssum (16/10) en wordt volgend jaar hernomen. Meer informatie is te vinden op de website van Opera Compact: www.operacompact.nl