Bewonersbief omwonende van de Gemeente Sittard-Geleen

De afgelopen maanden heeft u al enkele brieven van mij ontvangen over de opvang van asielzoekers in sportcentrum Glanerbrook. De zorgelijke situatie bij de centrale opvang in Ter Apel, waar asielzoekers door gebrek aan plaats in de buitenlucht moeten slapen, is vaak in het nieuws.

Meerdere gemeenten springen dit weekend opnieuw bij. Ook Sittard-Geleen. Gisteravond werd bekend dat op verzoek van het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers 150 asielzoekers in Glanerbrook worden ondergebracht. Zij komen in de loop van vandaag aan. Over de duur van het verblijf valt op dit moment niets te zeggen. Voor de opvang in Glanerbrook houden we nu vast aan de eerder vastgestelde einddatum van 21 juli. In Glanerbrook verblijven nu 42 Oekraïense vluchtelingen. Zij verhuizen naar opvanglocaties in de regio.

 

De hulp van gemeenten, ook van Sittard-Geleen, is niet oneindig. We hopen dan ook dat een structurelere oplossing in zicht is, nu het Kabinet heeft aangekondigd dat maandag een plan klaar moet zijn voor hoe de opvang de komende maanden geregeld wordt.

Neem dan contact op met stadsdeelmanager Eugene Lebon. Dat kan per e-mail: eugene.lebon@sittard-geleen.nl