‘Oukouk’ nieuwe naam Zittesje revuu.

De ‘Zittesje revuu’ van dit jaar heeft als titel ‘Oukouk’ gekregen hetgeen verwijst naar het bijzondere Sittardse drankje dat gemaakt wordt van water, zoethout en laurierdrop. Toon Hermans, een van de grondleggers van de Sittardse revuehistorie, maakt er in 1955 een lied over dat heden ten dage nog steeds gezongen wordt tijdens de carnavalsperiode. Het bijbehorende logo werd tijdens de eerste revuezitting, welke als een startmoment diende in aanloop naar de première in november, middels een workshop ‘Oukouk maken’ onthuld en is van de hand van grafisch ontwerper Marc Webers. Het in zwart-wit uitgevoerde logo verwijst naar de draaiende beweging die bij het klaar maken van Oukouk gemaakt wordt en naar het centrale thema, de geschiedenis herhaalt zich,  van de nieuwe revue.

Daar waar de aftrap voor de nieuwe voorstellingreeks in het verleden traditioneel tussen kerst en nieuwjaar plaats vond, moest er dit jaar vanwege de Coronamaatregelen gewacht worden op een geschikt moment waarop de revuefamilie bij elkaar kon komen. Passend bij de tijd van het jaar en de oorsprong van de ‘Zittesje revuu’, vond de kick off dit jaar plaats in de vorm van een carnavaleske zitting in theater Forum in Sittard. Naast dans, zang en een buut, werd de rode draad van de nieuwe revue toegelicht door tekstschrijver Sjef Schurgers en vertelde regisseur Nicole Schurgers over haar plannen om ook van deze revue weer een waar spektakelstuk te maken.

De première van de ‘Zittesje revuu’ staat gepand voor vrijdag 18 november. De overige voorstellingen in het Toon Hermans Theater vinden plaats op 19, 20, 25, 26 en 27 november en op 2, 3 en 4 december. Kaarten voor een van de negen voorstellingen zijn vanaf het voorjaar te bestellen via de website van het Toon Hermans Theater.