Patroonsfeest schutterij St. Joseph

Op zondag 20 maart vond het jaarlijks patroonsfeest plaats van schutterij St Joseph Stein.

In de Heilige Mis werd er door enkele leden de eerste lezing en voorbeden voorgelezen en speelde de drumband verschillende muziekstukken.

Tijdens de Heilige Mis werd ook de nieuwe mace, gemaakt door Paul Roberts van PR Maces , overhandigd aan onze Tambour Maître Eddy Moreels. Deze nieuwe mace werd gesponsord door Stichting vrienden van de schutterij, die helaas verhinderd waren. Na de overhandiging werd de nieuwe mace gezegend door Pastoor Schwillens.

Na de Heilige Mis werd Harie Nijsten herdacht door zijn naamplaatje op het schuttersmonument bij te plaatsen. Deze eer was voor zijn zonen Jan en Peter Nijsten. Vervolgens volgde het dodenappèl en de bloemlegging.
Afgesloten werd met het défilé aan het monument, waarna de schutterij terug marcheerden richting het clublokaal.

Na een lunchpauze met broodjes en verse soep, konden er aan de officiële huldigingen van de jubilarissen worden begonnen.

Voorzitter John Soeteman nam eerst het woord om namens de vereniging de jubilarissen letterlijk in het bloemetje te zetten. Over elke jubilaris werd een woordje gesproken of een anekdote aangehaald.
Maar omdat John Soeteman zelf ook één van de jubilarissen was, werd hij in het bloemetje gezet door bestuurslid Eddy Moreels die een flinke speech had voorbereid.
Tevens kregen de jubilarissen een blijvende herinnering namens de schutterij uitgereikt.

De volgende personen werden gehuldigd:
John Soeteman, 50 jaar
Tom Soeteman, 40 jaar
José Claassen-Notermans, 25 jaar
Micha Vaassen, 12,5 jaar

Hierna vond de uitreiking van de O.L.S.-medailles plaats door het bondsbestuur van schuttersbond St. Gerardus.
Rond 15.30u vond de receptie plaats, waar iedereen de gelegenheid had om de jubilarissen te feliciteren.