Persbericht GOB, CDA, Stadspartij

GOB, CDA en Stadspartij: signaal PvdA is voorbarig

Coalitiepartijen GOB, CDA en Stadspartij noemen het signaal dat de PvdA af wil geven met de aangekondigde wandeling door de Schweinswei voorbarig.

De PvdA wil met deze wandeling een signaal afgeven aan de coalitiepartijen die voor een groot vakantiepark op het CIOS terrein zouden zijn.

Voor de ontwikkeling van het voormalige CIOS terrein is met de omwonenden en overige belanghebbenden afgesproken dat de gemeente drie alternatieven gaat onderzoeken.  Een van de alternatieven is het derde alternatief zonder vakantiehuisjes, met natuurontwikkeling en een klein buitenbad. Ook dit derde alternatief wordt door de gemeente verder uitgewerkt, evenals de financiële haalbaarheid hiervan. Volgens afspraak worden alle drie alternatieven besproken met de betrokken inwoners en belangengroepen.

‘Fijn dat de PvdA zo betrokken is en mensen zo graag wil betrekken. Dat willen wij namelijk ook. Daarom is er een traject ontwikkeld om alle drie de varianten te onderzoeken, samen met de inwoners. Het is jammer dat ze even gemist hebben dat er nog helemaal geen besluit is genomen’ zeggen de GOB, CDA en Stadspartij lijsttrekkers Yvonne Salvino, Judith Bühler en Nancy Kaufmann.

‘Dat is ook de reden waarom we niet mee hebben gedaan met het invullen van de stemwijzer van Wij Schwienswei. Wij hebben dan ook afzonderlijk van elkaar een brief gestuurd en uitleg gegeven waarom wij de stemwijzer niet ingevuld hebben. Dit is juist een heel zorgvuldig en open traject en we nodigen iedereen van harte uit om daar maximaal aan mee te werken en hun betrokkenheid op een constructieve manier in te zetten.  Ook de PvdA, graag zelfs!

‘Ook wij zijn van mening dat samen zoeken naar de best mogelijke optie beter is dan te ageren tegen iets dat nog helemaal niet zeker is. Daarom zullen wij ook niet deelnemen aan de wandeling.’

Namens GOB, CDA EN Stadpartij

Yvonne Salvino

Judith Buhler

Nancy Kaufmann