Petje Af Zuid-Limburg

Een winterse bingo wandeling, een natuurschilderij maken, schaatsen op ijs naar het theater en zwerfafval ruimen. Kortom er valt voor kinderen van 8  t/m 14 jaar van alles te beleven en ontdekken in de lange kerstvakantie. Petje Af Zuid Limburg gaat extra activiteiten organiseren en doet mee met het landelijke buitenspeelprogramma Hartje Winter.

“Door mee te doen met Hartje Winter willen we een positief sneeuwbaleffect creëren, zodat kinderen ook in de kerstvakantie en winter vaker naar buiten gaan en hun vriendjes (én volwassenen) daar enthousiast in meenemen”, aldus Michel van Dijke – locatiemanager van Petje af Zuid-Limburg.

Wetenschappelijk onderzoek onderstreept de waarde van buitenspelen voor de motoriek, concentratie en gezondheid van kinderen. En buiten bewegen en ontdekken is superleuk! Ook in de koudste periode van het jaar. Frisse buitenlucht en daglicht bevorderen de aanmaak van vitamine D en dit heeft een positief effect op de spieren en het immuunsysteem. Door kinderen kennis te laten maken met de natuur en hun leefomgeving, gaan zij daar ook in de toekomst bewust en respectvol mee om.

Hartje Winter is een landelijk buitenspeelprogramma ontwikkeld door IVN Natuureducatie en Humankind kinderopvang. In Hartje Winter komen buitenspelen en natuureducatie samen. In de winter is naar buiten gaan een extra uitdaging. Om te zorgen dat ook in dit seizoen kinderen blijven buitenspelen ontwikkelden zij samen een nieuwe landelijke campagne: Hartje Winter.

*PROGRAMMA PETJE AF IN HARTJE WINTER*

Dinsdag 21 december 2021 | *BUITENSPEELPROGRAMMA*
Locatie Plinthos Sweikhuizen-Geleen (GRATIS)
Aanvang 13:30 uur | Einde 16:00 uur.

Dinsdag 28 december 2021 | *SCHAATSEN *(€ 10,00 p.p. voor kinderen die niet meedoen aan regulier programma)
Locatie Laco Glanerbrook  | 13:30 tot 16:30 uur.

Te bekijken van 1 t/m 2 januari |* GEDOE IN GRIEKENLAND *(€ 5,00 p.p. voor kinderen die niet meedoen met regulier programma)
Online musical  met o.a. Sabine Salden (Gastdocent).

Woensdag 5 januari 2022 | *HANS & GRIET *(GRATIS)
Theater Kerkrade, Theaterplein 30, 6461 DR Kerkrade
Aanvang 15:00 uur.

Qua voorschriften geldt in het Theater dat een coronatoegangsbewijs en id-kaart verplicht is bij theaterbezoek voor iedereen van 13 jaar en ouder. Ook is het dragen van een mondkapje verplicht (voor 13+), maar niet als jein de zaal op je stoel zit.

Zondag 9 januari | *PLANDELEN* – zwerfafval rapen met Vaste Prik-Sittard-Geleen (GRATIS)
Hoek Oligstrasse (D) – Aan het Broek (N) in Sittard | 10:00 uur tot 12:00 uur.

𝗜𝗻𝘀𝗰𝗵𝗿𝗶𝗷𝘃𝗲𝗻 𝗸𝗮𝗻 𝘃𝗶𝗮 𝗺𝗶𝗰𝗵𝗲𝗹.𝘃𝗮𝗻𝗱𝗶𝗷𝗸𝗲@𝗽𝗲𝘁𝗷𝗲𝗮𝗳.𝗻𝗹
Je kunt je ook alleen voor het onderdeel wat je aanspreekt inschrijven. Geef ook je schoenmaat door als je meedoet met schaatsen. Geef dit
duidelijk aan in bij de inschrijving.

Voor vragen bel of app naar 06-27074453