Buurtbemiddeling Westelijke Mijnstreek is opnieuw door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) erkend, ditmaal met een Plus-certificaat.
Dat betekent dat wij aan alle criteria voor een goede uitvoering van Buurtbemiddeling voldoen. Wij ontvangen het Plus-certificaat omdat wij de maximale score hebben behaald. Daarmee tonen wij aan dat we de werkwijze en methode van Buurtbemiddeling uitstekend hebben geïmplementeerd en de kwaliteit van Buurtbemiddeling in onze gemeenten helemaal op orde is.

 

 

We weten dat burenruzies veel invloed hebben op de leefbaarheid in wijken. Als je een conflict hebt met je buren, dan zit je thuis niet lekker meer op de bank. Soms verziekt een burenruzie zelfs je dagelijks leven of beïnvloedt het je werk. Getrainde bemiddelaars zorgen dat buren samen een oplossing vinden voor hun conflict. Deze gratis dienstverlening zorgt er al meer dan 25 jaar voor dat buurtbewoners weer on speaking terms komen. Buurtbemiddeling in de Westelijke Mijnstreek is sinds 2019 actief in de gemeenten Beek, Sittard-Geleen en Stein.