Rectificatie Pop-up store Veilig Leven Makado Beek

Pop-up store Veilig Leven
Op donderdag 5 oktober opent de pop-up store Veilig Leven in winkelcentrum Makado in Beek. Tot en met zondag 22 oktober komen bezoekers in deze tijdelijke winkel alles te weten over de gevaren in en om het huis en hoe je je daartegen kunt beschermen.
De officiële opening vindt plaats om 10.00 uur en wordt verricht door burgemeester Christine van Basten-Boddin van de gemeente Beek. Vanaf dan is de winkel geopend op woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur. RECTIFICATIE: op zondag van 12:00 tot 17:00 uur. Locatie: naast ingang West.op zondag

Weet jij wat je moet doen?
Je veilig voelen in je eigen huis en omgeving, dat vinden we allemaal belangrijk. Je kunt daar zelf heel veel aan doen. In de pop-up store Veilig Leven vertellen we bezoekers graag meer. Hoe men bijvoorbeeld brand kan voorkomen, of wat je moet doen als die toch uitbreekt. Hoe je de kans op vallen kunt verkleinen. Wat je kunt doen om het inbrekers of hackers moeilijk te maken of waar je kunt melden als er vreemde dingen gebeuren in jouw straat. En weet jij wat je moet doen als de sirene gaat?

Programma
Elke dag zijn er diverse standjes met interactieve spellen, filmpjes, demonstraties, informatie over onder andere cybercriminaliteit, valpreventie, ondermijning, eerste hulp bij ongelukken, levensreddend handelen en brand- en inbraakpreventie.
Op het parkeerterrein naast de pop-up store kan een kijkje worden genomen in de beleveniscontainer (waarin verschillende brandonveilige situatie worden uitgebeeld) of bij een blusvoertuig van de brandweer. De politie is aanwezig met een aantal voertuigen waaronder de multimediatruck met daarin games, filmpjes en informatie over onder andere het gebruik van social media.
Kijk voor het dagelijkse programma op https://www.vrzl.nl/pop-up-store-veilig-leven

De pop-up store is een initiatief van Veiligheidsregio Zuid-Limburg in samenwerking met Gemeente Beek, Politie, Brandweer Zuid-Limburg, Samen veilig rondom Chemelot, Rode Kruis, PVO Limburg, VISTA college, Burgernet, KBO Limburg, Huis voor de Sport Limburg en Makado Beek.

Bron en foto: Veiligheidsregio Zuid-Limburg.