Ruim vóór het eind van het jaar vulde de Sittardse bottelaar Refresco het 1 miljardste blikje. Een record voor de fabriek die gespecialiseerd is in het bottelen van complexe dranken.

Het is voor het eerst dat Refresco Sittard de mijlpaal van 1 miljard blikken per jaar overschrijdt. Plantmanager Frank Stawniak: “Vorig jaar haalden we ruim 977 miljoen blikken. Dat we nu begin november over de miljard gaan, zegt veel over de inzet en de ambitie van ons hele team.

Door de processen steeds te verbeteren, door storingen te voorkomen en door efficiënter te werken, hebben we deze mijlpaal nu ruim voor het eind van het jaar al bereikt. Een topprestatie!”

Op het 1 miljardste blikje dat begin november de fabriek aan de Sittardse Dr. Nolenslaan verliet, zoek je tevergeefs naar de naam Refresco. “Wij werken volledig in dienst van onze klanten, stuk voor stuk bekende A-merken. Namen noemen, doen we niet”, vertelt Frank.

“Ik kan wél vertellen dat het om complexe dranken gaat. Denk aan dranken met ingewikkelde recepturen zoals energiedranken, mixdranken, of dranken op basis van koffie.”