Trek op zaterdag 5 juni je wandelschoenen aan of pomp de banden op van je fiets, want dan is het tijd voor een Rondje met Pit!

In heel Nederland zijn de trofeewinnaars van Kern met Pit 2020 aan de slag gegaan om een geweldig leuke route uit te stippelen waarin je al die bijzondere initiatieven zélf kunt bekijken. Het belooft een inspirerende dag te worden voor en door enthousiaste burgers met pit!

In Limburg breng je een bezoek aan trofeewinnaar Ut Mooshöfke van Lindenheuvel. Wil je het Limburg van de steenkolenmijnen eens op een andere manier leren kennen? Dan is dit
dé route voor jou! De wandeling begint bij Het Chrysantenveld in Geleen. De bewoners hebben van deze oude dumpplaats voor huisvuil een fijne plek voor kinderen en buurtbewoners gemaakt. Daarna loop je het Hof van Limburg in: een prachtig stuk natuur tussen stad en industrie. Vervolgens beklim je de uitkijktoren waar je kunt genieten van het uitzicht. De wandeltocht eindigt bij Ut Mooshöfke, waar je hartelijk wordt ontvangen door de enthousiaste initiatiefnemers met een drankje in de oude kantine van de steenkolenmijnwerkers. Zij vertellen je graag alles over het project in de bijzondere volkstuinen van Lindenheuvel, waar nu naast vergeten groenten ook Turkse, Marokkaanse en Syrische groenten worden verbouwd.

Op www.kernmetpit.nl/rondjemetpit vind je meer informatie over de Rondjes met Pit en kun je je inschrijven op een provincie en een tijdstip.

Deze inschrijving is belangrijk om de rondjes coronaproof te houden. Uiterlijk donderdag 2 juni ontvang je de precieze route en meer informatie in je mail.