Woensdag is de campagne Samen veilig rondom Chemelot gelanceerd in het Center Court op Chemelot Sittard-Geleen. Een bijzonder moment. Dat ze graag met u delen.

Heel veel partijen werken dagelijks samen om de veiligheid van de werknemers en omwonenden van Chemelot te waarborgen.

Toch voelt niet iedereen zich veilig en weet niet iedereen wat hij of zij moet doen als zich toch een incident zou voordoen. Daarom lanceren Chemelot, de Gemeente Sittard-Geleen, Gemeente Beek, Gemeente Stein, Brandweer Zuid-Limburg, Politie Eenheid Limburg, GGD Zuid Limburg en de Veiligheidsregio Zuid-Limburg de campagne Samen Veilig Rondom Chemelot.

De komende jaren informeren we u over mogelijke risico’s en wat er gebeurt om die zo klein mogelijk te houden. We vertellen u ook wat u kunt doen om uzelf en uw omgeving in veiligheid te brengen als er tóch iets misgaat. Op die manier willen we ervoor zorgen dat u zich veilig voelt in uw eigen buurt. En ook leuk, we bieden u geregeld de mogelijkheid om met eigen ogen te ontdekken wat er achter de hekken van Chemelot gebeurt. Zo leren we elkaar beter kennen. Want een veilige woon- en werkomgeving dat gaat ons samen aan!