Schapen scheren en pannenkoeken eten in Kasteelpark Born

Bij de schapen huppelen de lammetjes vrolijk door de wei, de zwanen zitten te broeden op grote imposante nesten en als je geluk hebt, steekt net de kleine wallaby zijn kopje uit de buidel.

Het is meivakantie! Kom jij op bezoek naar het Kasteelpark? Er is veel te zien en te doen.

Pannenkoekendag
Loopt het water je al in de mond bij het horen van het woord “Pannenkoek”? Kom dan op woensdag 4 mei naar Kasteelpark Born. Vanaf ca. 13 uur staan bij het terras de dames van de activiteitengroep klaar met een hele grote stapel pannenkoeken. Maar een kale pannenkoek is niet leuk! Daarom hebben we allerlei lekkere dingen klaar staan waarmee je de pannenkoek kunt versieren. Klaar? Smullen maar!

Schapen scheren

Wat doen dieren met hun vacht als het zomer wordt? Juist, de winterjas gaat uit. Daar hebben ze wel wat hulp bij nodig. Op zondag 8 mei komen daarom de schapenscheerders naar Kasteelpark Born om de Mergellandschapen en de Ouessantschapen te scheren. Rond 13 uur worden op de kinderboerderij de eerste schapen geschoren. Scheren doen ze zowel met de machine als met de hand.

Bij de knutseltafel kun je je eigen herdersstaf maken: versier een stok met kleurige materialen en wandel hier mee door het park. Spinsters demonstreren hoe je van wol mooie draden kunt maken en hoe je de wol een mooie kleur kan geven door ze te verven met planten.

O, wat ben je mooi!

Tot en met Moederdag (8 mei) is er in het Kasteelpark een grote speurtocht rondom het thema “O, wat ben je mooi”.

Hoe krijgen vogels hun gekleurde veren? Waarom heeft een krombekeend een kromme snavel? Hoe zorgt het Mergellandschaap ervoor dat zeldzame bloemen behouden blijven? Waarom danst een kroonkraanvogel?

Neem een paspoort mee bij de kassa, struin door het park en beantwoord de vragen.

Speeltuin

Verder kun je heerlijk wandelen in het park en spelen in de grote speeltuin. De speeltuin ligt naast het terras, zodat de (groot)ouders lekker kunnen genieten van een hapje en een drankje, terwijl de kinderen ravotten op de speeltoestellen of spelen in het zand.

Openingstijden
Het Kasteelpark is dagelijks geopend van 10 tot 18 uur.