Zaterdag 10 oktober was Gaston Janssen van Rabobank Zuid-Limburg West op de wielerbaan in Geleen voor de officiële cheque overhandiging van € 1.000,-.

Gaston vertelde dat hij in de buurt van het burgemeester Damenpark woont.

“Hier hoor ik regelmatig Michel van Dijke door de microfoon roepen tijdens de baantrainingen. Na enig onderzoek kwam ik erachter wat er zich allemaal afspeelt op die open asfaltbaan.

Gewoon geweldig wat hier wordt gedaan voor jeugd maar ook volwassenen. Wij als personeel van Rabobank Zuid-Limburg West doneren dan ook heel graag dit bedrag aan het Fietsplezier voor de jeugd” aldus Janssen.

Van Dijke: “Met dit super bedrag kunnen we uitdagende obstakels voor de jeugd aanschaffen. Dit zal de fietsvaardigheid nog meer stimuleren.

Ons doel met Fietsplezier is “Meer jeugd op de fiets”. Wij vinden het belangrijk dat de jeugd op jonge leeftijd gaat fietsen.

Dit is niet in ieder gezin vanzelfsprekend. Wij stimuleren dit d.m.v. fietsvaardigheid trainingen op onze wielerbaan en op basisscholen.

Deze fiets oefeningen zijn al voor kinderen vanaf 4 jaar. Hiervoor gebruiken wij o.a. obstakels die we graag willen gaan uitbreiden.

Fietsen geeft kinderen meer vrijheid, ze ontwikkelen op jonge leeftijd meer zelfvertrouwen en krijgen hierdoor een positief zelfbeeld en ze kunnen op latere leeftijd ook nog eens veiliger op straat fietsen.
Foto:  Leon Huver