Welke jonge held of heldin verdient het jeugdlintje van Sittard-Geleen? Elk jaar worden op de laatste werkdag voor Koningsdag in heel Nederland Koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan volwassenen. Maar er is ook veel jeugd die zich inzet voor de samenleving en hiervoor een onderscheiding verdient.

Daarom reikt gemeente Sittard-Geleen jeugdlintjes uit als blijk van waardering.

U kunt vanaf nu weer kinderen en jongeren voordragen!

Tygo Alders was de eerste jongere die een jeugdlintje in ontvangst nam in 2021. Tygo zat die dag op de bank te wachten om  iets leuks met zijn ouders te doen. Opeens stopte een limousine voor de deur. “Ik wist niet wat ik zag”, vertelt Tygo. “Maar ik vond het wel supercool. Eerst gingen we een rondje rijden met de limo. We stopten bij de scouting waar ik lid van ben. Daar zag ik allemaal vrienden, familie en bekenden staan. Toen we uitgestapt waren, kwam de burgemeester op me af.

Ik snapte er echt helemaal niks van. Maar hij legde heel duidelijk uit dat ik een jeugdlintje had verdiend.” Tygo kreeg het jeugdlintje omdat hij graag kinderen helpt. Dat deed hij onder andere door zijn haar te laten groeien voor de Stichting Haarwensen.