Afgelopen weekend werden de vrijwilligers in onze gemeente in het zonnetje gezet. Dat gebeurde door middel van het vrijwilligersweekend. Jaarlijks organiseert de gemeente een vrijwilligerswaardering voor de vrijwilligers die actief zijn in de gemeente Sittard-Geleen als dank voor hun inzet.

Activiteiten

Op zaterdag en zondag werden in totaal 26 activiteiten georganiseerd door de hele gemeente. Er waren culturele, culinaire, sportieve en creatieve activiteiten. Op die manier was er voor ieder wat wils, jong of oud. Er was onder andere een Limburgse Preuverie, een bezoek aan Wijngaard Fort Sanderbout, een training boogschieten en een workshop zeepketting maken. De activiteiten vonden plaats bij lokale ondernemers in de gemeente. Benieuwd hoe het was?

“Vrijwilligers zijn de smeerolie van onze maatschappij. Zij zijn noodzakelijk om verenigingen, organisaties, evenementen of zorg voor anderen in onze samenleving draaiende te houden”, zegt wethouder Ivo Tillie (vrijwilligerswerk). “Het hele jaar door zijn vrijwilligers bezig om voor anderen activiteiten te verzorgen.

Als gemeente zijn wij ze daar erg dankbaar voor. In dit weekend hebben we die waardering laten blijken. Nu mochten de vrijwilligers zelf een keer genieten van activiteiten die voor hen georganiseerd waren. Het deed mij goed om te zien dat de opkomst zo groot was.”