Vanaf Pasen zijn alle beheerde speeltuinen in onze gemeente weer open. De meeste speeltuinen openen op Tweede Paasdag hun poorten. Speeltuin De Paddestoel in Born doet dat op Paaszaterdag.

In de meeste speeltuinen kun je voor een kleine entreebijdrage of met een seizoensabonnement de hele dag spelen. In Sittard zijn dat de speeltuinen Thienbunder en De Roetsj, in Born De Paddestoel, en in Geleen Miranaburg, ’t Weike en De Sjteinakker. In deze speeltuinen bestaat ook de mogelijkheid om een ijsje, een drankje of een kopje koffie of thee te kopen. Vrij toegankelijke speeltuinen zijn Sjoepienoe en BOSSpark in Sittard, ’t Ruiberke in Obbicht en in Geleen de speeltuinen Lutterade en het Chrysantenveldje.

In alle speeltuinen worden regelmatig allerlei activiteiten georganiseerd. Dit gebeurt door een grote groep enthousiaste vrijwilligers. Zij zorgen ook voor de opening en sluiting van de speeltuinen, het (dagelijks) beheer en onderhoud, het verkopen van drankjes en allerhande lekkernijen. Ook zorgen zij vaak dat alle spelregels worden nageleefd. Om al deze werkzaamheden goed te kunnen uitvoeren, zijn er nooit vrijwilligers genoeg. Verschillende speeltuinen hebben zelfs een tekort aan vrijwilligers. Daardoor moeten de openingstijden soms worden beperkt. En dat terwijl het vrijwilligerswerk in een speeltuin nou net superleuk is. Je krijgt ontzettend veel waardering van alle kinderen die er volop speelplezier beleven, maar ook van hun ouders of verzorgers. Daarbij zijn speeltuinen zeer flexibel met het inplannen van vrijwilligers. Met elk uurtje hulp zijn zij al heel erg blij. Interesse? Loop eens binnen en laat je vrijblijvend informeren. Of kijk op de Facebookpagina of website van de speeltuin.

Opening speelseizoen in diverse speeltuinen

Kijk voor speciale paasactiviteiten (soms met aanmelding) op de Facebookpagina’s.

Zaterdag 8 april

14.00 uur: Speeltuin ’t Ruiberke Obbicht
13.00 uur: Speeltuin De Paddestoel Born

Maandag 10 april

13.00 uur: Speeltuin Thienbunder Sittard
13.30 uur: Speeltuin De Roetsj Sittard
13.30 uur: Speeltuin De Sjteinakker Geleen
13.00 uur: Speeltuin Miranaburg in Geleen
13.00 uur: Speeltuin ’t Weike Geleen

Een overzicht van al onze speeltuinen vindt u op de website.