Hoe vindt u het om in deze buurt te wonen? Voelt u zich betrokken bij uw omgeving en buurtbewoners? Hoe gehecht bent u aan uw buurt? Studenten van de opleiding Sociaal Werk van Zuyd Hogeschool zijn benieuwd naar de verhalen die u hierover kunt vertellen.

Studenten in de wijk

Tot eind januari zijn de studenten regelmatig te gast in vier wijken in de gemeente, Sittard Centrum, Sittard West, Geleen Centrum en Geleen-Zuid. Zij knopen graag een praatje aan met bewoners over de leefbaarheid in hun wijk. Ook gaan ze in gesprek met mensen die beroepsmatig in de wijken aanwezig zijn. Dat doen ze op een aantal centrale plekken in de wijk. Maar veel liever nog maken ze samen met buurtbewoners een wandeling, bijvoorbeeld langs bijzondere of belangrijke plekken in de wijk. Door zo veel mogelijk mooie en unieke verhalen op te halen van de mensen die er wonen en werken, willen de studenten een beeld krijgen van wat de wijk voor haar bewoners betekent, en wat bewoners belangrijk vinden voor de wijk. De verhalen worden vertaald naar een gezamenlijk verhaal van de wijk. Een verhaal dat inzicht geeft in de wijk. En waarin heden, verleden en toekomst kansen en mogelijkheden bieden om de wijk én wijkbewoners met elkaar verbinden.

De vier wijkverhalen worden op 24 januari in de vorm van een tentoonstelling gepresenteerd. Meer informatie hierover volgt nog.

Doet u mee?

Woont u in één van deze vier wijken en vindt u het leuk uw verhaal te delen met de studenten? Loop dan op 6, 7, 9 of 10 december even binnen op één van onderstaande locaties.

Voor meer informatie kunt u ook een mail sturen naar: wsd@zuyd.nl.

Toekomstvisie 2030 – Samen zijn wij Sittard-Geleen

Studenten van Zuyd Hogeschool gaan dit jaar voor de derde keer de wijken in. Gekozen is voor de wijken waar kansen liggen voor de toekomst, kijkend naar de Toekomstvisie 2030. Bij het opstellen van de wijkverhalen werken studenten, docenten, bewoners en professionals in de wijk én de gemeente nauw samen. De energie en veerkracht die hierdoor ontstaat leidt tot nieuwe samenwerking en mogelijkheden; voor de wijk, voor de mensen die er wonen en werken én voor de gemeente. Zo doen we dat in Sittard-Geleen!