Visit Zuid-Limburg heeft de brochure ‘Stadswandeling Sittard’ onlangs geheel vernieuwd.

Met een geheel nieuwe huisstijl, een nieuwe plattegrond van de binnenstad en vernieuwde foto’s is de brochure de ideale manier om een van de oudste steden van Nederland te ontdekken.

De brochure bevat maar liefst 36 informatieve pagina’s over Sittard en is te koop voor slechts € 2,50 in de Visit Zuid-Limburg Shops en de webshop van Visit Zuid-Limburg webshop.visitzuidlimburg.nl.

Via de stadswandeling brochure proeft u de sfeer van het historische verleden in de binnenstad van Sittard.

De stad, die bekend staat als een vriendelijke en lieve stad met een gezellig winkelcentrum, heeft ook voor cultureel geïnteresseerde bezoekers veel te bieden.

De bezoeker van de binnenstad, die niet alleen komt om te winkelen, maar ook een blik werpt op de vaak oude gevels boven de etalages, ontdekt hoe in Sittard historie en moderne ontwikkelingen vaak hand in hand gaan.

De wandeling start bij de Visit Zuid-Limburg Shop in het Kritzraedthuis (Rosmolenstraat 2 in Sittard) en brengt u onder andere langs de eeuwenoude Agneten-, Dominicanen- en Begijnenhofwal.

Ook worden de geheime tuinen, Fort Sanderbout, de Basiliek (de eerste kerk in Nederland die verheven is tot basiliek) en de historische markt onder de aandacht gebracht.

En leert men de stad kennen via interessante verhalen en leuke anekdotes van bekende en markante personen als Toon Hermans en Zefke Mols.

De historische stadswandeling is ook te lopen met een VVV-gids.

Visit Zuid-Limburg biedt in Sittard verschillende wandelingen aan met verschillende thema’s/onderwerpen zoals de historische wandeling, Toon Hermans, Geheime Tuinen of Pater Karel.

Deze wandelingen zijn stuk voor stuk een ware belevenis.

De stadswandeling is voor slechts € 2,50 te koop bij de Visit Zuid-Limburg Shops (zoals in Sittard in de Rosmolenstraat) of de webshop webshop.visitzuidlimburg.nl.