Vrijdagavond maakte eventmanager Jeroen Niessen van Watersley, de instantie achter het handbalproject naast de kampioensploeg van de mannen van Vlug en Lenig bekend dat de stekker uit dit project wordt getrokken. Rond de titel van de Geleense mannenploeg in de eerste divisie maakte het bestuur van ‘moederclub’ Vlug en Lenig bekend de herentak vanwege financiële consequenties af te stoten.
De ploeg zou overgenomen worden door Watersley,Sports en Talentpark uit Sittard, een internationale wooncampus waar bijna 300 topsporttalenten uit binnen- en buitenland verblijven. Allemaal als onderdeel van een team of individueel., met de juiste topsportfaciliteiten in de regio binnen handbereik.
“Een moeilijke beslissing,” aldus Niessen. “Wij zullen niet verder gaan met de ontwikkeling van onze visie in het handbal en er zal komend seizoen geen team onder de vlag van Watersley op de Nederlandse velden actief zijn.”
En verder: “De voorbije twee maanden hebben we onze uiterste best gedaan om samen een eredivisie waardige ploeg samen te stellen. Hoewel we nog altijd 100% geloven in de kwaliteit van het programma en de betrokken personen, kunnen we nu geen andere keuze maken dan stoppen. De organisatorische, sportieve en financiële uitdagingen die nog op ons pad liggen, zijn een te groot risico om te nemen,” aldus Niessen in het bericht aan diverse betrokkenen.
Coach Martijn Vlijm reageerde verrast op het nieuws. “Het fijne weet ik ook nog niet, maar het is wel jammer voor de spelers. Geen idee wat die nu gaan doen.” Of iedereen op korte termijn onderdak vindt bij clubs in de regio of mogelijk het kampioensduel tegen DWS als laatste wedstrijd mag beschouwen, is niet duidelijk.
Foto: Henk Helwig