Zorgorganisatie Dagelijks Leven is begonnen met de bouw van twee kleinschalige woonzorglocaties aan de Breitnerstraat in Sittard. In Het Roufshuis en Het Siterhuis wordt straks gespecialiseerde zorg geboden aan mensen met dementie of een andere vorm van geheugenverlies.

“Dat we op deze plek twee naast elkaar gelegen woonzorglocaties mogen openen vinden we geweldig”, vertelt Richard Keuninx, opstartmanager bij Dagelijks Leven. “Dit is voor ons een toplocatie: voorzieningen zijn dichtbij en de huizen, beide mét grote tuin, staan midden in een levendige buurt. Wij streven ernaar om de bewoners zo veel mogelijk deel uit te laten maken van de wijk. Hier kan dat perfect.”

Bewoners zijn 24 uur per dag verzekerd van gespecialiseerde zorg en beschikken over een studio die met eigen meubels kan worden ingericht.

“Het Roufshuis en Het Siterhuis zijn geen standaard woonzorglocaties”, vervolgt Keuninx. “Wat ik mooi vind aan de visie van Dagelijks Leven is dat we uitgaan van de mogelijkheden in plaats van de beperkingen. Het welzijn van onze bewoners staat voorop. Zo werken we met professionele activiteitenbegeleiders die zorgen voor een zinvolle dagbesteding en worden de maaltijden iedere dag vers bereid door onze eigen kok. Bewoners die dat leuk vinden mogen altijd meehelpen met koken. Willen ze aan de slag in de tuin? Ook dat kan! Alles mag, niets moet. Gewoon, als thuis. Bovendien is wonen bij Dagelijks Leven betaalbaar voor iedereen, ook voor mensen met alleen AOW als inkomen.”

Meer informatie over wonen bij Dagelijks Leven in Sittard? Mail naar r.keuninx@dagelijks-leven.nl<mailto:r.keuninx@dagelijks-leven.nl> of bezoek hetsiterhuis.nl, hetroufshuis.nl of dagelijks-leven.nl.