De provincie Limburg scoort met een gemiddelde van 2,0 relatief hoog als het gaat om tennisvoorzieningen, waarbij het landelijke gemiddelde 1,6 is.

Dit blijkt uit de Landelijke Tennis Index, die online winkelcentrum beslist.nl samenstelde op basis van data van het Mulier Instituut en de KNLTB.

De index rangschikt gemeenten op voorzieningen, waarbij zowel het aantal beschikbare banen als de gemiddelde afstand tot de dichtstbijzijnde accommodatie is meegenomen.

Als veel mensen in een provincie dezelfde sport beoefenen, doet de omgeving vaak mee.

De populariteit van een tennis verschilt dan ook per provincie. De provincie Limburg scoort met een gemiddelde van 2,0 relatief hoog als het gaat om tennisvoorzieningen.

De afstand van en naar een accommodatie om te tennissen is ook relatief klein in de provincie Limburg met 0,11 accommodaties per km2.

Limburgse tennisliefhebbers hebben hiermee veel mogelijkheden om hun sport te beoefenen.

Van alle provincies is handbal de populairste verenigingssport in de provincie Limburg.

Handbal is niet inclusief als gekeken wordt naar de verdeling tussen mannen en vrouwen met 36,60% versus 63,40%.

Hoewel sportverenigingen streven naar gelijkheid tussen mannen en vrouwen bestaan er vaak scheve verhoudingen in het ledenbestand.

Tennis is juist een van de meest inclusieve sporten van ons land met een verdeling van 53,7% versus 46,3%.

Bekijk de Landelijke Tennis Index 2020 voor de overige onderzoeksresultaten, waaronder ook de verhouding tussen mannen- en vrouwensporten en populariteit van verschillende verenigingssporten via https://www.beslist.nl/info/tennis.html