De GGD heeft de opdracht gekregen versneld aan de slag te gaan met het grootschalig zetten van de boosterprikken. Om dit te realiseren én aan de enorme vraag naar testafnames te kunnen voldoen, breidt de GGD Zuid Limburg haar capaciteit uit. Deze is opgeschaald door nieuw personeel te werven en de inzet van defensie. Ook opent de GGD een nieuwe XL-testlocatie in Maastricht en gaan de deuren van de Rodahal weer open voor vaccinaties.

Iedereen die een uitnodiging ontvangt voor een boosterprik kan een afspraak maken in Geleen, Maastricht of Kerkrade. Op alle vaccinatielocaties kunnen burgers steeds zonder afspraak terecht voor een eerste prik.

Personen van 65 jaar en ouder kunnen in heel Limburg gratis gebruikmaken van de vervoersvoorzieningen van Omnibuzz. Ook wanneer ze niet over een vervoersindicatie beschikken. Na het inplannen van de vaccinatie-afspraak kunnen zij of hun mantelzorgers bellen met de Omnibuzz (T: 0900 – 0699) voor het inplannen van de heen- en terugreis. Dit kan tot één dag voor de vaccinatie-afspraak.

De chauffeur komt de 65-plusser thuis ophalen en helpt waar nodig bij het in- en uitstappen. Tevens controleert hij of de ouderen de juiste documenten vanuit thuis meenemen.

Overzicht test- en vaccinatielocaties Zuid-Limburg

XL-testlocatie Maastricht

Akersteenweg 10
6227 AA Maastricht

Vanaf 6 december dagelijks geopend

XL-vaccinatielocatie Maastricht

Paul-Henrispaaklaan 2
6229 EN Maastricht
Vanaf 8 december dagelijks geopend van 08.00-16.30 uur

XL- vaccinatielocatie Rodahal Kerkrade
Europaplein 1
6461 AJ Kerkrade
Vanaf 9 december dagelijks geopend van 08.00-16.30 uur

Test- en vaccinatielocatie Heerlen
Palemigerboord 401
6412 TG Heerlen

Voor vaccinaties: vanaf 8 december uitsluitend open op woensdag en zaterdag van 08.00-16.00 uur
Voor testen: dagelijks geopend

Test- en vaccinatielocatie Geleen
Hofkamp 31
6161 DC Geleen
Voor vaccinaties: open van woensdag t/m zondag van 08.00-16.00 uur
Voor testen: dagelijks geopend