Vorig jaar is de gemeente Stein in samenwerking met de Steinse Jongerenadviesraad (SJAR) begonnen met de pilot Jongerenlintje.

Met veel waardering hebben zij aan twee toppers het Jongerenlintje mogen uitreiken.

Het Jongerenlintje is bedoeld voor Steinse jongeren tot en met 24 jaar die een bijzondere prestatie hebben geleverd of zich op buitengewone inzetten voor onze samenleving.

Men kon tot 5 april jl. kandidaten voordragen. De selectiecommissie heeft dit jaar zes nominaties mogen ontvangen.

Zij hebben nauwkeurig gekeken naar de nominaties en aan de hand van de opgestelde criteria is er besloten om twee jongeren te honoreren.

Volgens de selectiecommissie is de vrijwillige en belangloze inzet van deze jongeren zo bijzonder geweest dat zij meteen overtuigd waren dat deze jongeren een lintje verdienen.

Deze toppers maken echt het verschil:

Thyme en Jibbe Engelen, 14 jaar, uit Urmond

Sinds hun vader in 2018 is getroffen door meerdere herseninfarcten hebben zij veel zorg voor hem overgenomen.

Steunpunt Mantelzorg Zuid: “Wij dragen met veel plezier deze twee jonge mantelzorgers voor die met hart en ziel voor hun vader zorgen.

De tweeling vindt klaarstaan voor hun vader maar ook voor anderen de normaalste zaak van de wereld. Zij verdienen onze waardering!”

Thyme en Jibbe helpen hun vader onder andere met het onderhouden van zijn moestuin en met zijn dagritme.

Na de inenting van het vaccin is hun moeder flink ziek geweest. Ook deze zorg hebben Thyme en Jibbe tijdelijk op zich genomen.

Daarnaast staan zij altijd klaar voor naasten zoals hun tante, neefje en opa. Zij staan bekend als sociale jongens met veel inlevingsvermogen.

Foto: John Baggen.