Uitreiking Groene Lintje aan Carla Faber

Zaterdagavond 8 januari organiseerde de lokale GroenLinks afdeling een online nieuwjaarstreffen. In aanwezigheid van Tweede Kamerlid Senna Maatoug en de Limburgse GroenLinks gedeputeerde Geert Gabriels.

Tijdens deze bijeenkomst heeft lijsttrekker Kim Schmitz het Groene Lintje uitgereikt, een onderscheiding welke GroenLinks afdelingen met enige regelmaat uitreiken aan personen of organisaties welke zich op groene thema’s inzetten.

Gisteravond werd het Groene Lintje uitgereikt aan Carla Faber uit de wijk Overhoven voor haar enthousiaste bijdrage aan de Groene Gevelbrigade in de wijk Overhoven. Zoals bekend is de Groene Gevelbrigade een initiatief van onze afdeling om bij mensen tegels in te ruilen voor groene geveltuintjes  ( Zie:  https://groenegevelbrigade.nl/ )

De afgelopen twee jaar hebben de vrijwilligers al ruim 30 geveltuintjes aangelegd waarvan opvallend veel in Overhoven.

En dat kwam vooral in deze wijk door de enthousiaste mond op mond reclame die Carla maakte nadat we bij haar zo’n geveltuintje hadden aangelegd. Verder is Carla in de wijk regelmatig betrokken bij acties om zwerfafval op te ruimen.

Voor deze activiteiten is het lintje met de bijpassende oorkonde tijdens de digitale nieuwjaarsbijeenkomst uitgereikt met mooie woorden van onze lijsttrekker Kim Schmitz die aangaf dat in onze stad veel initiatieven van betrokken burgers opbloeien op groene thema’s welke we als partij van groot belang achten voor leefbaarheid, duurzaamheid en biodiversiteit. De GroenLinks afdeling is voornemens om ieder jaar bij ons nieuwjaarstreffen een persoon of organisatie uit onze stad in de bloemetjes te zetten door een Groen Lintje uit te reiken.