Vastelaoveshart voor Jos Lebens uit Born

Burgemeester Hans Verheijen heeft vrijdag het Vastelaoveshart 2022 uitgereikt aan Jos Lebens uit Born. Deze onderscheiding kent de gemeente Sittard-Geleen jaarlijks toe aan een persoon of een organisatie die zich verdienstelijk maakt voor het carnaval in onze gemeente.

Jos Lebens werd in 1975 uitgeroepen tot prins van carnavalsvereniging de Pierewieters uit Born. Pas tien jaar later sloot hij zich daadwerkelijk aan bij de vereniging. Om vervolgens in 1990 toe te treden tot het bestuur van de Pierewieters. Een functie die hij maar liefst 2 x 11 jaar met verve heeft vervuld.

Met zijn lidmaatschap kreeg de carnavalsvereniging er een echte dienaar bij. Zo zijn de prinsenwagens jarenlang onder zijn supervisie en met steun van alle leden gebouwd. Hij stuurde het klusteam met veel passie en toewijding aan. Ook verzorgde Jos de optochtroute en het traditionele bessemverbrènne als afsluiting van het seizoen. Tot slot konden ook de jeugdactiviteiten, zoals de jaarlijkse Kènjer-Plee-Bek-Sjoow rekenen op een warm hart van Jos.