VDL Nedcar bouwt miljoenste auto voor BMW Group

VDL Nedcar, Nederlands enige autofabriek waar de seriematige productie voor derden plaatsvindt, heeft woensdag de miljoenste auto geproduceerd voor opdrachtgever BMW Group. Samen met de ruim 4.000 medewerkers van de autofabriek in het Limburgse Born is vandaag bij deze mijlpaal stilgestaan.

Sinds de heropening van VDL Nedcar op 17 juli 2014 heeft de fabriek vier verschillende modellen gebouwd voor BMW Group: de MINI 3-deurs (sinds 2014), de MINI Cabrio (sinds 2015), de MINI Countryman (sinds 2016), inclusief de MINI Countryman Plug-In Hybrid Electric Vehicle (sinds maart 2017) en de BMW X1 (sinds augustus 2017).

Met de productie van de miljoen voertuigen die VDL Nedcar voor BMW Group heeft gebouwd, zijn maar liefst 34.000 manjaren werkgelegenheid gemoeid.

Directeur John van Soerland van VDL Nedcar: “Een miljoen auto’s bouwen voor een premium merk als BMW zegt natuurlijk wel wat over het vakmanschap van onze medewerkers. Sinds de samenwerking met BMW Group is opgestart, acht jaar lang geleden, blinken onze medewerkers in Born uit in kwaliteit, flexibiliteit en leverbetrouwbaarheid. Deze mijlpaal is een prestatie van formaat én vakmanschap van de bovenste plank waar we met z’n allen terecht trots op mogen zijn.”