Veel gestelde vragen met betrekking tot vuurwerk(overlast)

Nog steeds zien wij veel meldingen met betrekking tot vuurwerk en vuurwerkoverlast. Er komen vooral veel vragen binnen wat er nu door de gemeente wordt gedaan en waarom de overlast niet wordt verminderd. Graag willen we je meer vertellen over onze aanpak. We hebben de meest gestelde vragen samengevat in dit nieuwsbericht.

Wat wordt er deze week (in aanloop naar oud en nieuw) extra gedaan om de overlast tegen te gaan?

Deze week is de inzet van de handhavers verdubbeld. Dat betekent dat er meer auto’s met handhaving rondrijden en dat de handhaving ook elke avond beschikbaar is. Dit betekent ook dat de kans groter is om mensen op heterdaad te betrappen. Natuurlijk houden wij zelf ook onze social media en het meldingen systeem in de gaten.

Wat wordt er met mijn melding gedaan?

Elke melding wordt zorgvuldig door ons bekeken. Als er een duidelijk signalement is van een persoon kijken we op het tijdstip van de melding rond in de wijk of we deze persoon op een andere locatie zien rondlopen. Naar aanleiding van een melding van een inwoner met foto’s van personen en een kenteken is de politie vorige week nog bij iemand aan de deur geweest. Alle meldingen worden samengevoegd om ‘hotspots’ van overlast in kaart te brengen en waar mogelijk preventief te controleren.

Wat kan ik zelf nog doen?

Je kunt ons helpen door melding te blijven maken, ook als de overlast daardoor niet direct verminderd. Bij het maken van een melding is het belangrijk om zo veel mogelijk informatie te geven over locatie, tijdstip en eventueel signalement. Als je een terugkoppeling van jouw melding wilt ontvangen is het belangrijk om de melding niet anoniem te doen. Dat mag natuurlijk wel, alleen krijg je dan geen terugkoppeling over jouw melding. Melden kan via onze pagina vuurwerkoverlast.

Als je het vermoeden hebt dat iemand in jouw omgeving vuurwerk in zijn bezit heeft. Dan kun je dit melden via Meld Misdaad Anoniem.

Waarom zie ik geen handhaving in mijn wijk?

Dit kan te maken hebben met de onopvallende auto waarin zij rondrijden. Er staat namelijk geen ‘handhaving’ op de auto vermeld. Hierdoor kan het lijken dat er geen handhaving door jouw wijk rijdt. Weet wel dat er elke dag handhavers in onze gemeente rondrijden en waar mogelijk op meldingen afgaan.