Verdienstelijk gelijkspel Fortuna tegen VFL Bochum

Fortuna Sittard heeft in haar tweede krachtmeting in de aanloop naar het nieuwe seizoen knap gelijkgespeeld tegen VfL Bochum (1-1)
De club uit het Ruhrgebied eindigde het afgelopen seizoen als dertiende in de Bundesliga.
De oefenwedstrijd werd gespeeld in Nederweert-Eind.
Na dik 20 minuten voetbal kwam Fortuna op 1-0. De inzet van Arianit Ferati werd nog gepakt door keeper Manuel Riemann, maar de attente Tijani Noslin werkte de bal alsnog in het doel. Bochum, dat in het afgelopen halfjaar Bayern München én Borussia Dortmund klopte, kwam qua kansen alleen tot een buitenspeldoelpunt. Verder had Fortuna weinig van de Duitsers te duchten. De ploeg van Sjors Ultee verzuimde zelf de marge te verdubbelen: Richie Musaba en Paul Gladon hielpen allebei een opgelegde kans om zeep.
Pal na rust had Noslin zijn tweede treffer van de avond op zijn schoen, maar oog in oog met de Duitse keeper mikte hij op de paal. Bochum had toen al vrijwel het hele elftal gewisseld. Datzelfde deed Fortuna na zo’n uur voetbal.
De tweede garnituur van Bochum zorgde voor meer dreiging. Zo ging een schot van Kevin Stöger rakelings voorlangs en pareerde Van Osch een intikker van diezelfde Stöger. Het leek zo uit te draaien op een Sittardse overwinning, totdat Silvere Ganvoula uit een corner Bochum in het slotkwartier op gelijke hoogte knikte. Die puntendeling leek Fortuna op het allerlaatste moment ook nog te ontglippen toen Bochum vlak voor tijd nog de lat trof. Het bleef daardoor 1-1.
De twee nieuwelingen, Remy Vita en de Turkse vedette Burak Yilmaz, speelden nog niet mee bij Fortuna. Yilmaz is nog in afwachting van zijn werkvergunning. Zaterdag oefent Fortuna, zonder de Turk, in België tegen OH Leuven.