Op 31 oktober is in de Steinse wijk Nieuwdorp de nieuwste uitvalsbasis van het project Vidar in de wijk op feestelijke wijze officieel geopend.

Hier waren naast enkele buurtbewoners ook vertegenwoordigers van Vidar, woningcorporatie Zaam Wonen, gemeente Stein en Partners in Welzijn bij aanwezig.

 Vidar is al enige tijd actief in Nieuwdorp. In de afgelopen maanden is er hard gewerkt om de uitvalsbasis, een woning die ter beschikking is gesteld door Zaam Wonen, op te knappen. Nu de verbouwing erop zit kunnen deelnemers aan het project vanuit één centrale plek aan de slag.

 

Zij helpen inwoners uit de wijk Nieuwdorp, die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken en een klein tot geen sociaal netwerk hebben, met diverse klusjes. Denk aan tuinonderhoud, verfwerkzaamheden of het doen van een kleine boodschap.

 

Buurtbewoners die hulp of ondersteuning nodig hebben met kleine klusjes in of rondom het huis en die gebruik willen maken van de (gratis) diensten van Vidar in de wijk, kunnen op werkdagen terecht bij de uitvalsbasis gelegen aan de Peldenstraat 48 in Stein. Het is ook mogelijk om een berichtje achter te laten in de brievenbus of rechtstreeks contact op te nemen met werkbegeleider Carl Kreutzer. Hij is op werkdagen bereikbaar via het telefoonnummer 06 48 51 18 13 of per e-mail via carl.kreutzer@sittard-geleen.nl.