De schrik zit er goed in bij omwonenden van de grote brand van vorige week in Lindenheuvel.

Een bedrijf aan de Asterstraat ging in vlammen op. Het vuur stopte niet aan de achtertuin van Ben en Marijke Dieters. Ze hielden er een hoop schade aan over. De garage staat op instorten, de schutting is afgebrand, ramen gebarsten en de regenpijp is omgebogen van de hitte.

Op het moment dat de brand ontstond, tuinierde Ben in de tuin. Zijn favoriete plek die hij niet graag inruilt voor een vakantie. Alles stond net in volle bloei op het moment dat de brand oversloeg. Toen Ben besefte dat de brand zou overslaan, wilde hij naar binnenlopen. Hij hoorde een knal en viel vervolgens naar binnen. “Misschien ben ik wel omver geblazen”, zegt Ben bedenkelijk. “De ambulance heeft me weggehaald en naar familie iets verderop in het dorp gebracht.”

De brand heeft ook een flinke impact gehad op zijn vrouw Marijke. “De eerste dagen na de brand werd ik telkens huilend wakker”, zegt ze. Sinds deze week krijgen de twee slachtofferhulp en gaat het stapje voor stapje beter.

Hoe de brand heeft kunnen ontstaan, zal nooit duidelijk worden. De politie laat weten dat door sloop- en bluswerkzaamheden alle sporen zijn uitgewist.