VIDEO: “Transformeer je mindset naar duurzaamheid”,zegt klimaatburgemeester Sittard

“Transformeer je mindset naar duurzaamheid”. Dat zegt Tiffany Pergens, de klimaatburgemeester van Sittard-Geleen.

De 26-jarige Sittardse probeert als ambassadeur van het klimaat en duurzaamheid anderen te inspireren hun mindset om te zetten naar duurzaamheid.

Zoektocht voor iedereen
Ze gaat workshops geven en laat geïnteresseerden zien hoe haar stad Sittard het thema klimaat en duurzaamheid aanpakt. “Het is natuurlijk nog een zoektocht, voor iedereen maar ook voor mij, maar ik hoop dat mensen duurzaam gaan leven en daardoor de wereld goed en leefbaar houden want daar gaat het natuurlijk om”.

Burgers en verenigingen konden zich opgeven voor de ambassadeursfunctie als klimaatburgemeester. In Sittard werd Pergens gekozen.

Vier gemeenten in Limburg
Het voor het eerst uitroepen van klimaatburgemeesters is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK). In de afgelopen weken hebben in totaal 142 kandidaten uit 101 gemeenten zich aangemeld. In Limburg gaat het om vier gemeenten: Maastricht, Nederweert, Sittard-Geleen en Venlo.

In de Bie Os regio laten de gemeenten Beek en Stein weten niets af te weten van het initiatief maar het wel toe te juichen. “We gaan er volgend jaar zeker mee  de slag”, meldden de woordvoersters van Beek en Stein.

Met slechts vier klimaatburgemeesters lijkt er in onze provincie weinig animo te zijn voor de ceremoniële functie.

Nationale Klimaatweek
Het is deze week Nationale Klimaatweek en met het uitroepen van de klimaatburgemeesters als ambassadeurs hoopt het ministerie Nederlanders te helpen in het maken van klimaatbewuste keuzes.