Een mooie voetbalzondag in Urmond is volledig uit de hand gelopen. Ruim drie uur na een sportieve pot tussen IVS en gast VV Sanderbout gingen spelers en bezoekers met elkaar op de vuist. Een clublid van IVS raakte daarbij gewond en werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Even na 20:00 uur sloeg de vlam in de pan op het complex aan de Kanaalweg.

Niemand aangehouden
De politie ontving een melding van een grote vechtpartij waarbij zo’n vijftig personen betrokken zouden zijn geweest. Het is onduidelijk waarom er gevochten werd. Niemand is aangehouden. “Toen de politie arriveerde waren al veel mensen vertrokken”, zegt een politiewoordvoerster.

Gefeest
Ook de bestuursleden van beide verenigingen tasten in het duister waarom er werd geknokt. “Het was een ontzettend sportieve wedstrijd. Ook na de wedstrijd was het gezellig en in de kantine werd gefeest. Tot 20:05 uur. Daarna hing alles in elkaar”, zegt IVS-bestuurslid Rob Lemmens.
Bestuursvergadering
Voorzitter Huub Cuijpers van VV Sanderbout wil en kan niet veel kwijt over de kwestie. “Na de wedstrijd ben ik naar huis gegaan en heb later van de penningmeester gehoord dat er na afloop is gevochten.” Dinsdagavond vergadert het bestuur van de Sittardse voetbalclub over de kwestie.
40 jaar
IVS bestempelt het incident als een diep trieste gebeurtenis. “In de afgelopen 40 jaar heeft niet één geweldsincident plaatsgevonden in onze kantine”, beweert Lemmens. “Als club willen wij dan ook zo snel mogelijk met Sanderbout in gesprek om de ruzie voor eens en altijd op te lossen.”
Geen aanhoudingen
Bij de vechtpartij is niemand aangehouden. De politie vraagt getuigen om zich te melden.