Het volledig elektrisch afhandelen van (passagiers)vliegtuigen is weer een stapje dichterbij gekomen voor Maastricht Aachen Airport.

Sinds deze week gebruikt de luchthaven een elektrische waterwagen én een elektrische toiletwagen. Naast dit elektrisch materieel gebruikt Maastricht Aachen Airport een elektrische pushback truck, bagageband, ground power unit én een elektrische trekker om de koffers van de terminal naar het vliegtuig te vervoeren.

Het elektrificeren van het afhandelingsmaterieel is een van de stappen om te komen tot een net zero grondafhandeling in 2030. Deze ambitie legde de luchthaven vorige week formeel vast door hun deelname aan het Airport Carbon Accreditation Programma van ACI Europe.

Jos Roeven, ceo van Maastricht Aachen Airport: ‘Maastricht Aachen Airport heeft de ambitie om uit te groeien tot een toekomstbestendige, duurzame luchthaven waarbij we onze impact op de omgeving verbeteren. Hiervoor investeren we in een goede relatie met onze omwonenden, het verminderen van hinder en het verduurzamen van onze grondactiviteiten. Ook investeren we in het faciliteren van de elektrische luchtvaart, zodat we straks klaar zijn, zodra de eerste elektrische vliegtuigen commerciële vluchten uitoefenen.’