In plaats van een festival met moederdag organiseert Mama’s Pride nu op vaderdag een evenement bestaande uit muziek op locatie, gecombineerd met een wandel-/speurtocht.

Iedereen die de tocht loopt, krijgt op het eind een Mama’s Pride-speldje!

Mama’s Pride heeft een uniek concept bedacht:  live muziek op diverse locaties die men via QR-codes bij de mensen brengt.

“Dus neem wél je smartphone mee.” zegt Koen van den Berg enthousiast.

Muzikale verrassingen verzorgen de hiphop-revelatie FØNKL (net een nieuw album uit), als ook Stan Smeets (Hard2Get), naast nestor Ben Erkens en een erg leuk jeugdig zangroepje van Vocal School Nancy Deusings.

De tocht is naast diverse muzikale aspecten, doordrenkt met cultuurhistorische weetjes die mede dankzij de inbreng van Ad Hoogenboom van Heemkundevereniging Geleen aan bod komen.

Een paar goede doelen zijn erbij betrokken. Met steun van lokale ondernemers, de Stichting FSI, Pop In Limburg en een provinciale en gemeentelijke bijdrage, gaat Mama’s Pride nu dus ‘anders’ het derde weekend van juni van start en wederom geheel gratis.

Starten kan zaterdag 19 en zondag 20 juni tussen 10.00 uur en 16.00 uur. Aanmelden via www.MamasPride.nl is een vereiste. Het spreiden van de wandelaars is zo gewaarborgd.

Met je telefoon in de hand verken je op een leuke manier het Geleense land.