Watersley Ladies & Womens Challenge

INTERNATIONALE WIELRENTOP STRIJDT OM EER EN GLORIE TIJDENS DE WATERSLEY LADIES & WOMENS CHALLENGE

Het is bijna zover! De spanning stijgt naarmate de 6e editie van de Watersley Ladies & Womens Challenge dichterbij komt. ’s Werelds meest getalenteerde en gedreven wielrensters zullen van 15 tot en met 17 september samenkomen in Sittard voor een adembenemend schouwspel van vrouwelijke wielerkracht. De blikvanger is kersvers wereldkampioen Julie Bego.

Programma
De 3-daagse wielerwedstrijd voor dames onder 19 en vrouwen onder 23, heeft zich in korte tijd opgewerkt tot een hoogtepunt op de wielerkalender. Het spektakelstuk begint op vrijdag met een indrukwekkende time-trial op het Tom Dumoulin Bike Park, waar de deelneemsters zullen strijden tegen de klok en concurrenten om een voorsprong te behalen in het klassement. Deze technische uitdaging vormt het startschot voor een weekend vol intense actie en competitie.
In de dagen die volgen, staan spannende wegwedstrijden op het programma. Op zaterdag wordt er een etappe gereden in België, gevolgd door een tweede etappe op zondag, waarbij de wielrenster door het schilderachtige heuvellandschap van Limburg zullen koersen. Het veeleisende terrein en de uitdagende route zullen de fysieke en mentale kracht van de deelneemsters op de proef stellen.
Met als kers op de taart een koninginnenrit waarbij zowel de start als finish plaatsvindt op de top van Watersley Sports & Talentpark.

Favorieten
Ieder jaar opnieuw weet de organisatie een indrukwekkend deelnemersveld van veelbelovende wielrensters naar Sittard te halen. Julie Bego, die vorige maand werd gekroond tot wereldkampioen, zal ongetwijfeld de schijnwerpers op zich hebben. Naast haar zijn er nog genoeg getalenteerde deelneemsters die strijden om de felbegeerde titel maar bovenal zichzelf willen bewijzen als toekomstige sterren van de wielersport. Dit betekent dat wielrensters zoals Julie Bego, Cat Ferguson, Fleur Moors en Federica Venturelli, die stuk voor stuk indrukwekkende prestaties hebben geleverd door in de top 5 van het wereldkampioenschap te eindigen, hier aan de start zullen verschijnen.

Verslag
De Watersley Ladies & Womens Challenge beloofd een onvergetelijk evenement te worden dat de groei van de wielersport viert. We nodigen iedereen uit om deel uit te maken van deze bijzondere ervaring. Voor supporters en fans die dit evenement op de voet willen volgen zal nieuws en verslaggeving beschikbaar zijn via de officiële website en sociale mediakanalen van Watersley Sports & Talentpark. Mis geen moment van deze onvergetelijke strijd!