Week van het geld 2023

Van 27 maart tot en met 31 maart 2023 vindt de Week van het geld plaats. Dit is een initiatief van Wijzer in geldzaken. Het doel is kinderen en jongeren leren omgaan met geld. Met gastlessen op scholen en vele andere activiteiten buiten de deur leren kinderen in het basis- en voortgezet onderwijs een week lang alles over omgaan met geld. Ook in onze gemeente!

Tijdens de Week van het geld willen we jongeren leren hoe ze verstandig om kunnen gaan met geld, hoe ze verleidingen kunnen verstaan en hoe ze kunnen dromen zonder in de problemen te komen. Uit onderzoek blijkt dat 20 % van de 15-jarigen in Nederland niet goed met geld kan omgaan. Door kinderen vanaf jonge leeftijd te leren omgaan met geld, bereid je hen voor op een toekomst waarin zij zelf slimme keuzes kunnen maken.

 

 

ook in Sittard-Geleen vinden in de Week van het geld allerlei activiteiten plaats.

  • De Week van het geld wordt afgetrapt op de Parkschool.
  • Er is een theatervoorstelling over ‘Gratis geld’ in de Hanenhof Geleen. Vragen die centraal staan zijn: Hoe leren we jongeren verstandig omgaan met geld? Hoe herkennen jongeren verleidingen? En hoe kun je je dromen waarmaken zonder in de problemen te komen?
  • Op een aantal scholen krijgen leerlingen gastlessen over omgaan met geld.
  • Uiteraard hebben we niet alleen tijdens de Week van het geld aandacht voor jongeren en geld(zorgen). De gemeente geeft subsidie aan verschillende projecten die jongeren leren omgaan met geld. Bijvoorbeeld ‘My cash, my future’ en ‘Smart met Geld’.
  • Ook kunnen jongeren (16-27 jaar) met al hun vragen over geld(zorgen) terecht bij het Jongerenloket (Jongerenloket (16-27 jaar) – Gemeente Sittard-Geleen) van de gemeente.
  • Tot slot zijn er een aantal regelingen voor mensen met een laag inkomen.