Onlangs zijn meerdere wegwerkzaamheden rondom Urmond en Berg a/d Maas afgerond.

Rotonde Haven: de rotonde en omliggende fietspaden zijn klaar; de wegen zijn voor open voor alle verkeer. De fietsomleiding door het Heidekamppark is niet meer nodig.

Komremmer Veestraat: de aanleg van beide komremmers is gelijktijdig uitgevoerd met de werkzaamheden aan de rotonde Haven. Door deze combinatie hoeft de Veestraat begin volgende jaar niet opnieuw te worden afgesloten.

Ook is de bovenste laag asfalt van de kruising Paalweg/Heirstraat vervangen. Dit was nodig omdat het asfalt op deze kruising aan het einde van de levensduur was.

Nu de rotonde weer opengesteld is, worden ook beide komremmers in gebruik genomen.

In slecht 5,5 week is op beide locaties de transportleiding van WML verplaatst en heeft RR-Civiel in opdracht van de gemeente Stein twee komremmers gerealiseerd.

Kruising Molenweg Noord-Bergerweg: op 12 oktober is Wegenbouw Kurvers BV gestart met de reconstructie van de kruising Molenweg Noord-Bergerweg. Door deze werkzaamheden was het noodzakelijk om de kanaalbrug Berg af te sluiten.

Vrijdag 30 oktober zijn de werkzaamheden aan deze rijbaan afgerond zodat de kanaalbrug weer is geopend.

In nog geen 3 weken tijd heeft de aannemer veel werk verricht om de overlast van deze afsluiting tot een minimum te beperken.

Wel wordt er nog gewerkt aan de fietspaden en zijn er nog enkele kleine werkzaamheden, die nog maximaal 2 weken in beslag nemen.