Welke energiecoach past bij mij?

Bij de gemeente Sittard-Geleen en woningcorporatie Zowonen kunt u een afspraak maken met een energiecoach. Sinds kort kunt u ook bij de provincie een afspraak maken met een energiecoach. De coaches van de provincie zijn tijdelijk beschikbaar, tot 30 september. Er zijn meer verschillen.

Een energiecoach is een ervaren adviseur die u op weg kan helpen bij het verduurzamen van de woning. Tijdens een bezoek bij u thuis geeft de energiecoach advies over hoe de woning met kleine maatregelen energiezuiniger kan worden gemaakt. De energiecoach neemt ook een tas mee met kleine producten die energie besparen, zoals ledlampen en tochtstrips.

De energiecoaches van de gemeente en Zowonen zijn er voor huurders en woningeigenaren. De coaches van de provincie richten zich alleen op woningeigenaren. Daarom bieden zij ook hulp bij het aanvragen en vergelijken van offertes van, bijvoorbeeld, isolatiebedrijven. Als u dat wilt, helpen zij ook bij het aanvragen van een lening of het regelen van subsidie.

Energiecoach gemeente

  • Voor huurders en woningeigenaren
  • Geeft advies en helpt met kleine maatregelen

Energiecoach provincie

  • Voor woningeigenaren
  • Geeft advies, helpt met kleine maatregelen én met vergelijken van offertes en aanvragen financiering voor grote maatregelen

Hoe maak ik een afspraak?

Tot 30 september kunt u dus kiezen tussen de energiecoaches van de gemeente en de provincie. Kies vooral de coach die u het beste kan helpen in uw situatie.