De samenwerkende EHBO verenigingen uit Gemeente Sittard-Geleen hebben de handen in elkaar geslagen om het voor u mogelijk te maken een kwalitatief zeer goede EHBO- basiscursus te kunnen volgen volgens de laatste druk van Oranje Kruis, tegen een aantrekkelijk tarief.

De verenigingen hebben al vele jaren bestaansrecht bewezen en vormen een belangrijke sociale schakel binnen het verenigingsleven in alle dorpskernen. De cursus omvat alle noodzakelijke modules welke men van een dergelijke cursus mag verwachten, zoals:

Eerste hulp, Reanimatie met een AED voor volwassenen en kinderen, Verbandleer.

De cursus wordt gegeven door een erkende instructeur volgens de regels van Het Oranje Kruis. Om de cursuskosten aantrekkelijk te houden is er een minimaal aantal cursisten nodig.

De cursus bestaat uit benodigde lessen inclusief het examen. De lessen worden gegeven op een dag welke met de cursisten zal worden overlegd. Om cursus de juiste diepte te geven en de realiteit zover mogelijk te kunnen benaderen, zal een aantal keren gebruik gemaakt worden van LOTUS slachtoffers.

Na het afronden van de cursus en het behalen van het diploma basis-EHBO is het geen verplichting om lid te worden van een vereniging. Maar bent u van harte welkom bij één van de verenigingen naar Uw keuze.

Opgave kan tot en met 20 november: Franslaumen@hetnet.nl of EHBOgeleen@hetnet.nl