Wij wensen u een fijne en veilige jaarwisseling in Beek

Sinds donderdag mag er weer vuurwerk verkocht worden. De een staat er voor in de rij, voor de ander is het een bron van ergernis. Daarom is het belangrijk om rekening met elkaar te houden. De belangrijkste vuurwerkregels op een rij:

Koop uw vuurwerk in Nederland en bij een erkend verkooppunt. Het afsteken van vuurwerk mag alleen op 31 december van 18.00 uur tot 1 januari 02.00 uur.

Steek vuurwerk zo veilig mogelijk af.  Het is belangrijk dat we deze regels naleven en zodoende rekening houden met onze medemensen, huisdieren en hulpverleners. En in het bijzonder met onze nieuwe inwoners die in de vluchtelingenopvang aan de Amerikalaan wonen.

De oorlog in Oekraïne heeft bij hen diepe sporen achtergelaten. Vuurwerk triggert bij velen van hen hele nare herinneringen. De Gemeente Beek vraagt u om in de buurt van de opvanglocatie helemaal geen vuurwerk af te steken. Met dit kleine gebaar bespaart u iemand met zeer traumatische ervaringen heel veel ellende.   Wat kan ik doen bij overlast van vuurwerk? Als u overlast ervaart door vuurwerk buiten de toegestane tijden dan kunt u daarvan een melding doen via 046- 43 89 297.