Winnaars Brilliant Business Awards 2023 bekend

Woensdagavond 19 april zijn in Beek de Awards uitgereikt. Tijdens hét ondernemersevent van de Westelijke Mijnstreek zijn Helwig Kozijnen uit Geleen, Soupa Doupa uit Sittard en Computd uit Geleen in de prijzen gevallen. Zij behoorden tot de negen finalisten die uit meer dan zestig nominaties werden gekozen. De feestelijke uitreiking vond plaats in de hangar van het Vista college op Maastricht Airport.

 

Diamant

Helwig Kozijnen kreeg uit handen van wethouder Judith Bühler (Sittard-Geleen) een award uitgereikt in de categorie Diamant. De Geleense onderneming werd door een vakjury gekozen tot de meest innovatieve ondernemer die een visitekaartje is voor de regio. Helwig Kozijnen nam het in deze categorie op tegen Toolnation uit Beek en CRDL uit Urmond.

 

Parel

Cateringbedrijf Soupa Doupa sleepte de award in de categorie Parel in de wacht. Daarmee mag het bedrijf zich een jaar lang de meest klant-, en/of servicegerichte onderneming in de Westelijke Mijnstreek noemen. Soupa Doupa ontving de award uit handen van wethouder Natascha Wingelaar (Stein) en liet daarmee Studio Kriss Krass uit Berg aan de Maas en Terras Maasover uit Berg aan de Maas achter zich.

 

Robijn

Burgemeester Christine van Basten-Boddin (Beek) reikte aan het Geleense bedrijf Computd de Robijn-award uit. Het kersverse bedrijf, gespecialiseerd in kunstmatige intelligentie, werd uitgeroepen tot de beste starter in de Westelijke Mijnstreek die tevens in korte tijd een belangrijke speler in de markt werd. Computd nam het op tegen HiNurse uit Beek en De Wit Schilderwerken uit Born.

 

Vista college

De Brilliant Business Awards zijn voor de vierde keer uitgereikt. Het event werd deze keer op een heel bijzondere manier en locatie georganiseerd: de hangar van het Vista college op Airport. Aan het ondernemersevent werkten meer dan zeventig studenten mee.

 

Leerlingen van de opleiding ‘Evenementenorganisatie’ zetten in de voorbereiding en tijdens het event hun beste beentje voor. Leerlingen van ‘Fijnmechanische technologie’ en ‘Industrieel product design’ maakten de awards, in de bediening werkten leerlingen van de opleiding ‘Horeca gastheerschap’, leerlingen van Yuverta verzorgden de bloemboeketten en leerlingen van ‘Brood & Banket’ bakten overheerlijke cakejes, koekjes en taartjes. De beveiliging, de verkeersregelaars, de catering… veel werd georganiseerd én uitgevoerd door studenten van het Vista college.