Zuyderland eert winnaars Cees Sterk prijs 2022

In Sittard-Geleen is vrijdagochtend 11 november voor de vierde keer de Cees Sterk prijs uitgereikt. In een ontspannen en gezellige sfeer werd €5.000,- verdeeld over kleine, laagdrempelige initiatieven die gericht zijn op het verbeteren van de zorg.

Na twee inspirerende sprekers over laaggeletterdheid en ‘samen beslissen’ was het woord aan vijf enthousiaste pitchers. Terwijl het publiek genoot van een muzikaal intermezzo van Zuyderlander en mezzosopraan Ellen Zimmer, was het aan de jury om te beslissen hoe het geldbedrag te verdelen.

Na rijp beraad werden de prijzen bekend gemaakt:

  • De 1e prijs (€2.000) ging naar de waakmand op de GRZ (West 46) van Laura Royakkers en Yvette Freulings.
  • De gedeelde 2e prijs (€1.000 per initiatief), was voor complementaire zorg in het Verpleegkundig Oncologisch Centrum van Simone Triebels en het herkennen van een patiënt met slikproblemen op de neurologie (West 44), gepitched door Linda Sligchers.
  • Een gedeelde 3e prijs (€500 per initiatief), was voor de persoonlijke condoleance kaart van Mirjam Koonen van de poli reumatologie en de ontslagenvelop van Stefan Hoffmans van West 44.Ook een blijk van waardering voor de niet genomineerden werd uitgesproken richting Herbert Gerardts, Claudia Dekker en Gerline Hoekstra-Larue, Tessa Geisen en Sandra Penders.

    De Cees Sterk Prijs is vernoemd naar voormalig Zuyderland-bestuurder Cees Sterk. Met de prijs wil hij laagdrempelig goede voorbeelden stimuleren, verder ontwikkelen en verspreiden binnen Zuyderland. Hiervoor stelt de organisatie jaarlijks een geldbedrag beschikbaar.