Gezinnen met kinderen uit Geleen die niet veel te besteden hebben konden woensdag terecht bij de stichting Bloempje voor het goede doel. In de luwte van de wielerbaan, mooi in de schaduw, konden 15 gezinnen genieten van een speciale kinderdag.

Ieder kind recht op feestje
Linda Adriaens van de stichting organiseerde al zo’n 200 keer een verjaardagsfeestje voor kinderen wiens ouders dat nauwelijks kunnen betalen. “Wij, de vrijwilligers van het Bloempje, vinden dat ieder kind recht heeft op een feestje. Ze mogen dan vijf vriendjes uitnodigen en kunnen dan hier spelletjes spelen en iets eten en drinken. En natuurlijk is er ook een cadeautje. En één keer per jaar nodigen we 15 gezinnen met kinderen uit voor de kinderdag die vandaag wordt gehouden.”

Soms tranen van ontroering
Michaela Hintzen was er woensdag ook. De moeder van vijf kinderen komt regelmatig met één of meerdere kinderen naar het Bloempje. “Het voelt als thuiskomen bij de familie, soms vloeien er tranen van blijdschap en ontroering als we zien wat er allemaal gedaan wordt voor kinderen uit gezinnen die bijvoorbeeld in de bijstand of schuldsanering zitten”.

Andriaens doet geen beroep op subsidie van de gemeente. De activiteiten worden betaald door privésponsors en een aantal clubs en bedrijven.