Al meer dan 40 jaar daagt Kern met Pit mensen in heel Nederland uit om hun droom voor hun buurt binnen een jaar te realiseren.

Van het opzetten van een buurtmoestuin tot het aanleggen van een speeltuin en het restaureren van een molen tot bouwen van een klusschuur voor de buurt en het organiseren van een dorpstoneelstuk: als het de directe omgeving maar een impuls geeft.

Bijna 100 deelnemers van Kern met Pit 2021 hebben, zelfs tijdens dit wederom vreemde coronajaar, hard gewerkt om hun droom te realiseren.

Nu kun jij stemmen op het project dat volgens jou het beste buurtinitiatief is van 2021. Stem tot 17 januari via www.kernmetpit.nl en
vergroot zo de kans voor jouw favoriete buurtinitiatief op de trofee én een prijs van maar liefst 1.500 euro.

Het project “Sociale ontwikkeling in Lindenheuvel: Moestuin en dierenweide als katalysator” is één van de kanshebbers op deze prijs.

Met dit project willen men mensen weer samenbrengen, zodat men elkaar weer ontmoet en in het bezig zijn met dieren en tuinen men zich weer bewust wordt van zijn eigen leefomgeving. Verder wil de stichting hiermee voorkomen dat mensen in een isolement raken waardoor ze in de problemen komen.