Provincie Limburg is definitief akkoord met het invoeren van het nieuwe wandelnetwerk Knopen Lopen. Hiermee onderstreept de Provincie het belang van een goede wandelinfrastructuur voor Zuid-Limburg.

Niet alleen de toeristen, maar ook de inwoners plukken hier de vruchten van. De Provincie Limburg draagt aan de totale kosten 500.000 euro bij: een belangrijke voorwaarde om te kunnen starten met de aanbesteding.

Voor de Zuid-Limburgse inwoners en gasten betekent dit, dat de gekleurde paaltjesroutes eind 2022 vervangen gaan worden door ‘knopen’ oftewel nummerbordjes die het mogelijk maken om eigen routes samen te stellen.

Het netwerk van naar verwachting 1.800 kilometer wordt gerealiseerd binnen de driehoek tussen Sittard-Geleen, Vaals en Eijsden-Margraten en gaat nauw aansluiten op de reeds bestaande knooppunten-netwerken van Echt-Susteren, de Belgische Voerstreek en het Aachener Wald.

Voorafgaand aan de definitieve vervanging van de gekleurde routepaaltjes, krijgen de verschillende partijen – natuurorganisaties, maar ook kleinere gezelschappen als buurtgroepjes en wandelverenigingen – op uitnodiging van de gemeenten de kans om mee te praten over het nieuwe wandelnetwerk.

Geïnteresseerden kunnen zich melden via routepunt@visitzuidlimburg.nl.