Nadat op 11 november 2022 de elektronische postbus opende, mocht het bestuur van de stichting LVK 161 liedjes ontvangen voor de editie 2023 van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. In december beoordeelde de vakjury deze inzendingen en selecteerde 60 halvefinalisten. De vakjury beoordeelde deze opnieuw tijdens de drie halve finales en ‘het volk’ stemde via sms.

 

In een speciaal en nieuw programma op L1, waarin de 60 finalisten via live-verbindingen digitaal te gast waren, maakte de stichting LVK zondagavond de 20 finalisten bekend. Tevens vond tegelijkertijd de loting plaats van de startnummers van de finalisten. Van de 20 finaleliedjes komen er 7 uit Noord-Limburg, 5 uit Midden-Limburg en 8 liedjes zijn afkomstig uit Zuid-Limburg. Hofleverancier is Elsloo met 2 liedjes. De overige liedjes komen allemaal uit verschillende plaatsen.

 

Tot de 20 finalisten behoren 4 oud-winnaars, namelijk Spik & Span, W-Dreej, De Geliënde en Hoondervel. Daarnaast hebben 11 andere finalisten ook al eens eerder in een finale van het LVK gestaan en debuteren dus 5 artiesten. Deze laatste zijn Wild Vleisj (Elsloo), D’r Tim (Kerkrade), Oét de maot (Venlo), Ivo van der Bijl (Elsloo) en Sjöppe Aos (Heel).

 

De 20 finalisten in volgorde van optreden zijn:

  1. ‘Ojjem Blieve Hale’ van Pruuf Mar (Ysselsteyn)
  2. ‘Ut bönke van de jas’ van Sjöppe Aos (Heel)
  3. ‘Noeëts mieër weg’ van Rempetemp (Oirsbeek)
  4. ‘Angersom-se Heimwee’ van Hoondervel (Haelen)
  5. ‘Es Adam gay waor gewaes’ van Ivo van der Bijl (Elsloo)
  6. ‘De voesregel’ van D’r Tim (Kerkrade)
  7. ‘Sjoenkel Polonaise’ van Wild Vleisj (Elsloo)
  8. ‘Van ’t gaas (al)aaf?!’ van Plekbend (Arensgenhout)
  9. ‘Los van de groond’ van Verrékkes Moj (Venray)
  10. ‘Mich neet belle!’ van Marleen Rutten (Hunsel)
  11. ‘(Sjt)optoch!!!’ van De Geliënde (Hulsberg)
  12. ‘Waat klink det good’ van W-Dreej (Venlo)
  13. ‘Dao!’ van Spik & Span (Susteren)
  14. ‘TE’ van GoedZat (Veulen)
  15. ‘Dalik’ van ’t Graotekoeër (Neer)
  16. ‘Ver laeve mer eine keer’ van Don Kiesjot (Guttecoven)
  17. ‘W.A.L.S. (Wil Altied Lekker Sjoenkele)’ van Niels & Kay (Oost-Maarland)
  18. ‘Te Vaste-te-te-laovend’ van Prins & Aod Prinse Graashook (Grashoek)
  19. ‘Fieést Club Limburg!’ van De Breurkes & APK-Side (Panningen)
  20. ‘Det zeen de feite’ van Oet de maot (Venlo)

 

 

De finale van het 47e LVK vindt plaats op vrijdag 3 februari in het spiksplinternieuwe feestpaviljoen, gelegen op het terrein van HoexBouw, Franklinstraat 1, 5807 GJ  Oostrum-Venray. De finale is uitverkocht, maar wordt vanaf 20.00 uur tot plusminus 23.00 uur live uitgezonden op L1 radio en televisie en online. Ook via de social media (Instagram, facebook en Twitter) van de stichting LVK delen we allerlei informatie. Aan gebruikers van social media het verzoek de hashtag #LVK2023 toe te voegen aan elk bericht.