Brug Stein twee weken afgesloten vanwege onderhoud

Brug Stein die over het Julianakanaal loopt, wordt twee weken afgesloten. Tussen 8 en 19 augustus is de brug voor auto- en vrachtverkeer niet toegankelijk. Fietsers kunnen gebruik blijven maken van de aangrenzende fietsbrug.

Reden van de afsluiting is het onderhoud dat Rijkswaterstaat laat uitvoeren. Zo moet het betonnen brugdek worden gerepareerd en wordt een nieuwe slijtlaag aangebracht. Bovendien worden voegovergangen vervangen en krijgen de stalen opleggingen van de brug ook een onderhoudsbeurt.

Tijdens de werkzaamheden zijn omleidingsroutes met gele borden aangegeven. Voor autoverkeer naar Meers en omgeving gaat deze route over Brug Elsloo. Vrachtverkeer kan die route niet volgen en wordt omgeleid via de bruggen van Urmond, aan de Mauritslaan en Berg, aan de Bergerweg.

De route is afhankelijk van hoe zwaar de lading van de vrachtwagen is. Voor de brug bij Urmond geldt namelijk een lastbeperking.

De gemeente laat weten dat er gedurende deze periode een parkeerverbod geldt in drie straten, zodat het vrachtverkeer niet vastloopt in de woonwijk. Het gaat hierbij om de Beekstraat, Grotestraat en Raadhuisstraat in Urmond.