Het was weer een geslaagde middag op het Ervaringsparcours. Deelnemers van het ervaringsparcours zijn hiermee weer een ervaring rijker.

Was je er niet bij? Op 5 oktober organiseerden wij een ervaringsparcours. Hier konden inwoners van onze gemeente ervaren hoe het is om een beperking te hebben. Bezoekers konden gebruikmaken van een rolstoel, rollator of bril waarmee een oogafwijking werd nagemaakt.

Wethouder Natascha Wingelaar: “Klankbordgroep Inclusie en Toegankelijkheid (voorheen het Sociaal Inclusiepanel) en Stichting (On)beperkt4life lieten als geen ander, aan mij en andere inwoners ervaren hoe het is om met beperking door het leven te gaan. Ik spreek dan ook graag mijn waardering uit voor de manier waarop zij inwoners meenamen in hun belevingswereld. Het leeft, dat zie je wel aan de interesse die er was voor het parcours. Dat maakt dat we samen steeds een beetje bewuster zijn over en rekening houden met het leven met een beperking.

Ervaringsparcours voor de gemeente

We organiseren op een later moment ook een ervaringsparcours voor gemeentemedewerkers, het college en de raad. Zo willen we ook binnen onze eigen organisatie extra aandacht besteden aan inclusie en toegankelijkheid.