Expositie Z010

Van 30 november 2023 tot en met 31 december 2023 vindt weer de jaarlijkse december-expositie plaats van kunstenaarscollectief ZO10 in het Mariapark, Oude Markt 18 in Sittard. Het Mariapark -gelegen tegenover de Basiliek van Onze Lieve Vrouw van het H. Hart– is een complex dat bestaat uit 4 vleugels die gelegen zijn om een binnentuin. Het gebouw werd gerealiseerd in de negentiende eeuw en werd gebruikt als rust- en verblijfplaats voor pelgrims die de Basiliek bezochten. Het park heeft zijn oorspronkelijke functie verloren en wordt tegenwoordig gebruikt voor velerlei activiteiten en festiviteiten.

De expositie van ZO10 bestaat uit een vaste kern van 7 kunstenaars, aangevuld met drie gastexposanten. De vaste kern wordt gevormd door:
Marjon Göbbels, Truus Houben, Ingrid Krijgsman, Marianne Lomme, Cees Alfrink, Nic Heffels en Jacob Muys.
De gastexposanten dit jaar zijn: Matti Heijmans, Sonja Schings en Hans Keiren. Evenals in eerdere jaren exposeren een aantal leerlingen van de theoretische leergang van het DaCapo College uit Sittard hun examenwerkstukken.

Er worden schilderijen, fotografie, grafische werken, keramiek, glas, textiele kunst, beeldhouwwerken en sieraden tentoongesteld.

De expositie is gratis te bezoeken in de periode 30 november 2023 t/m 31 december 2023 op:
donderdag tot en met zondag: van 11.00 – 17.00 uur.
Vernissage: 10 december 15.00 uur.

Eerste Kerstdag gesloten: tweede Kerstdag geopend.

U bent van harte welkom.

Bron en foto: Zo10