Kerk Kerensheide krijgt 24 zorgwoningen en buurtcentrum

De Sint Jozefkerk in de Steinse wijk Kerensheide krijgt mogelijk een nieuwe bestemming. In de kerk moeten 24 zorgwoningen en een ontmoetingsplek in de vorm van een buurtcentrum komen.

 

Daar is onlangs een intentieovereenkomst voor getekend door eigenaar Stichting Wijkcentrum Sint Jozefkerk Kerensheide en projectontwikkelaar Focus Real Estate.

 

In de kerk wordt al ruim vier jaar geen kerkelijke viering meer gehouden en het gebouw is vanwege achterstallig onderhoud toe aan een fikse renovatie. De stichting probeert al jaren een make over voor elkaar te krijgen, maar dan moest er een bedrag van 1,5 miljoen euro worden neergeteld en dat werd zonder overheidsgelden onmogelijk geacht.

 

Het initiatief van de stichting om een maatschappelijke functie in de kerk onder te brengen en het gebouw te behouden deed Provincie Limburg, gemeente Stein en het kerkbestuur overtuigen om het tekort te dichten. Provincie staat naar verluidt garant voor 600.000 euro, de gemeente Stein voor iets meer dan 500.000 en het kerkbestuur legt 400.000 euro in.

 

Nadat de Eindhovense projectontwikkelaar het kerkgebouw definitief heeft gekocht, is de verwachting dat eind 2022 de verbouwing start. Het gebouw krijgt op elke etage twaalf zorgwoningen. De stichting hoopt dat eind 2024 de eerste zorgbehoevenden kunnen intrekken en het buurtcentrum officieel is geopend.